By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://elmarco.nl/

2 minuten leestijd (327 woorden)

Opdracht van psycholoog

Blog-naardepsych

Een hele tijd zit ik er al aan te denken of ik niet het een en ander op papier moet zetten. Vaak denk ik "dingen" die voor andere totale onzin zijn. Echter, heel vaak komt het na verloop van tijd toch uit wat ik enige tijd geleden dacht of gezegd heb. Is dat een verkeerde gedachte of zie ik echt de dingen zoals ze zijn en ziet de rest het verkeerd. Ik heb nog geen idee. In de categorie "Is dit nou echt waar of..." in dit forum wil ik wat van die "dingetjes" plaatsen om te zien of ik het mij alleen verbeeld of dat het echt waar is.


De psycholoog waar ik nu via de huisarts bij kom, heeft mij gevraagd of ik wat wilde opschrijven over hoe ik mij zoal voel op een doordeweekse dag. Nou, dat is knap lastig. Ik kan de laatste tijd mijn gevoel niet meer zo goed verwoorden. Ik denk zelf dat dit komt door de laatste klap die mijn gevoel heeft gehad. Nu mijn kiespijn wat aan het afnemen is en ik het weer wat zonniger begin te zien, doe ik maar een poging om met het schrijven te beginnen.

Iedere keer als ik wil beginnen met het schrijven, gaat er van alles door mijn hoofd en weet ik niet waar te beginnen.

Nou, het is maandag 23 januari en ik geloof dat ik iets heb.
Een moeder heeft geklaagd dat haar zoontje in de bus getreiterd wordt en dat er grof taalgebruik in de bus voorkomt. Als ik op school sta ben ik een van de weinige busjes waar geen geouwehoer is en de kinderen rustig in de bus zitten te wachten op de rest. En daar komt bij dat dat kind goed weet hoe je andere moet uitlokken en dat weet de moeder ook. Waarom heb ik dat nu weer een klacht en de andere niet? Bij de andere gaat het al vanaf dag 1 zo tekeer.

Tijd om opnieuw te beginnen
Een dagje Rijnstate