Inloggen
x
x
Registreren
x

De Bewindvoerder

Blog-bewind-01
Het is dan eindelijk zo ver. Op donderdag 26 september heb ik bezoek gehad van de Bewindvoerder. Tot mijn grote verbazing was het een totaal ander gesprek dan wat ik in gedachte had. Totaal geen wijzende vinger, beschuldigingen of andere vormen van minachting en kleinering. Ze stelde mij gerust voordat we begonnen aan het gesprek. Als ik iets wilde vragen kon ik haar ten aller tijden onderbreken en mijn vraag stellen. Gelukkig had ik alle papieren die schriftelijk van te voren aan mij gevraagd waren al klaar liggen zodat het best wel snel ging.
Hier had ik dan al die tijd tegenaan lopen hikken. Mag ik mijn tv houden? Mag ik mijn 2 monitoren van de pc houden? mag ik mijn enz enz. Op het net kon ik nergens vinden wat nou "overmatige boedel' inhoud. Deze Overmatige boedel kan een bewindvoerder in beslag nemen en verkopen. Nou, onder Overmatige boedel valt alleen: een auto, een boot, kostbare antiek, dure schilderijen e.d., waarde papieren zoals aandelen e.d., maar dus niets wat normaal in huis staat. O ja, en natuurlijk je 2e huis in Spanje. Die gaat ook in de verkoop. Ik met mijn normaal ingerichte woning en een pc met 2 schermen mag alles gewoon houden.

De eerste 13 maanden is het wel zo dat de post die door Post.nl normaal op je eigen deurmat valt, nu op de mat van de bewindvoerder valt. De zogenaamde Postblokkade. De bewindvoerder maakt daar een kopie van die in het archief gaat en een kopie krijg je dan per post. Poststukken waar je echt het origineel voor nodig hebt, sturen ze wel door en houden zelf een kopie in het archief. Je kan ook aangeven dat je deze wilt ontvangen per email. Dan heb je ze de zelfde dag nog.

Wat haar het meeste verbaasde was dat ik zo lang had gewacht om wat aan mijn schulden te doen. Dus voor iedereen die het door de schulden niet meer ziet zitten: DOE ER WAT AAN! Je hoeft je nergens voor te schamen, en er is een oplossing. Ja, je moet wel even die 3 jaar door komen. Maar daarna kan je helemaal opnieuw beginnen met een schone lei. Beter kan je het niet krijgen.7

Wordt vervolgt.
De Uitspraak