Image
OVER MIJ
Mijn naam is Marco Scharrenberg. Ik ben geboren op 10 september in het geweldige bouwjaar 1970. Ik ben nu dus een jarige (jonge)man en woon samen met mijn kater Boxy in mijn Renkum. Wat ik zoal doe staat verderop op deze pagina.

(EL)?Marco
Jaren geleden wilde ik een hotmail account aanmaken en ontdekte dat de naam Marco al bezet was. Als alternatief kon ik Marco7 nemen. Dat zag ik niet zo zitten en ben wat gaan zoeken en nadenken over een naam. Ik kwam op "de echte marco". Dit emailadres heb ik een aantal jaar gebruikt maar het was eigenlijk wat te lang. "De echte/ware" is in het spaans "el verdadero". Aangezien verdadero een wat tongstruikelend woord is heb ik dat maar weggelaten en blijft er "el" over.
Dus, De Echte Marco → EL Verdadero Marco → ELMarco ☺
MIJN LIEVE DOCHTER
Mijn dochter Alycia van jaar woont al weer een aantal jaren gelukkig samen met haar vriendje Jeffrey in Helmond.
Naast haar vriend is er nog een man in huis. Eentje met een geheel eigen wil. Chino is een Shiba Inu. Deze honden komen oorspronkelijk uit Japan en hebben een uniek karakter. Je kan het wat vergeljken met dat van een kat. Eigenwijs en een eigen willetje. Maar verschrikkelijk lief.
Af en toe komt hij hier logeren als de baasjes een paar daagje weg zijn.
Image
Het huis in Helmond hebben ze zelf compleet verbouwd. Onder andere een nieuwe vloer en complete keuken. Jeffrey doet dit helemaal zelf. Alycia is meer van het verven e.d. Samen hebben ze er een echt leuk huis van gemaakt!

Ze hebben mij laten voelen wat trots is en hoe fijn dat kan zijn. Ja ik ben echt trots op mijn kleine meid. En natuurlijk ook op Jeffrey. 
Als vader kan ik mij niet voorstellen dat ik iets anders voor mijn dochter zou willen. Ze zijn gelukkig met wat ze hebben en houden echt veel van elkaar.
Image
BOXY
Boxy is een Europese Korthaar, mannetje en geboren rond april 2010. De exacte geboortedatum is niet bekend omdat hij is gevonden op straat. Hij is nu dus ongeveer jaar. Sinds mei 2011 is hij bij ons komen wonen en is hij verhuist van het asiel naar ons huis in Renkum. op de 1e foto van hem kan je zien hoe hij er toen uit zag. Als katten een gezichtsuitdrukking hadden dan lijkt het of hij er niet echt veel zin in heeft :).

Hij woont nu bij mij omdat Alycia hem wel heel erg leuk vond toen we 'even' in het asiel gingen kijken. Die beestjes zien er veel te lief uit zo achter die tralies. Na een tijdje zijn we maar weg gegaan. Echter nu in het bezit van een krap-paaltje, drink- en voer bakjes, speeltjes en voer, weer terug naar het asiel en na 30 minuten hadden we een kat.
Array.prototype.forEach.call(document.querySelectorAll('[data-birthday]'),function(item){ item.innerHTML = Math.floor((new Date() - new Date(item.dataset.birthday)) / (1000 * 60 * 60 * 24 * 365.25));});
Image
Hij ligt graag buiten in het zonnetje. Maar gaat geen rare dingen doen als hij binnen moet blijven. Al heeft meneer de beschikking tot een krap-paal van 2,6 meter en nog wat kleinere krap en speel mogelijkheden, hij ligt het liefst lekker op bed.
In de buurt weten ze ook wie hij is. Andere katten moeten niet te dicht bij komen. en zeker niet in de tuin! De laatste tijd is hij wel wat vriendelijker geworden en lijkt hij alles wel best te vinden. Honden doen 'm ook niet zo veel. Hij stond wel heel raar te kijken toen Alycia op bezoek was met haar hondje Chino :)
Image
Image
Image
Mijn Hobbies

In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met mijn computer. Grafische ontwerpen, webdesign, muziek, fotografie en meer probeer ik zo professioneel mogelijk te doen. Eerlijk gezegd kom ik aardig in de richting om het de professionele 'concurrenten' lastig te maken.

Ik ben nu ook gestart met de cursus voor zendamateur. Vroeger had ik een 27MC bakkie op mijn kamer. Deze kriebels komen dus ook weer naar boven. Om dat te mogen doen moet je een cursus én een officieel examen doen. Wordt vervolgd dus. Lees HIER meer.

This image for Image Layouts addon

MUZIEK

Met muziek ben ik al mijn hele leven bezig. Op mijn 4e kreeg ik mijn eerste drukstel en sindsdien hebben mijn handen gejeukt als ik een drukker aan het werk zag. Nu op mijn 51e maar weer een drukstel aangeschaft. Dit keer een elektrische om mijn buren geen overlast te bezorgen. De huidige techniek maakt het nu mogelijk om tracks te downloaden waar de drummer is uitgefilterd. Hierdoor is het levendiger dan ooit om je lekker uit te leven achter het drumstel.

Naast het drummen was ik altijd bezig met plaatjes draaien. Later begreep ik dat dat een DJ heette.  Ik de loop van de jaren is dat ook niet echt de professionele kant opgegaan. Het bleef bij draaien in een dansschool en sporadisch in een bar-dancing in Arnhem. En als kind natuurlijk op mijn kamer.
This image for Image Layouts addon

FOTOGRAFIE

Ook al op jonge leeftijd was ik bezig met een fotocamera. In die tijd moest je nog een fotorolletje in de camera plaatsen en deze laten ontwikkelen. Het was dan ook een kostbare hobby waar je weinig fouten moest maken om het leuk te houden. 

In deze tijd hebben we digitale fotografie. Met mijn Canon 60D ga ik af en toe naar Burgers Zoo om dieren te schieten op de gevoelige plaat. Soms heb ik de camera ook bij me als ik op de taxi werk. Sommige plaatsen zijn echt gemaakt om vast te leggen.

De mooiste zet ik in mijn online Fotoalbum
Bekijk Fotoalbum
This image for Image Layouts addon

GRAFISCH ONTWERPEN

Omdat mijn ouders een bedrijf hadden (mijn vader nog steeds) had ik de mogelijkheid om grafische ontwerpen te maken. Het begon met advertenties voor in de krant (zo'n boekje van papier) en later flyers en posters. Later steeds meer voor digitale platformen als websites e.d. 
Nu naar jaren experimenteren kan ik aardig overweg met software als Photoshop, Illustrator, Indesign, Lightroom e.d. Natuurlijk niet als een echt professional die werken voor de AH en zo, maar voor het MKB doe ik niet veel onder. Al zeg ik het zelf.
Af en toe word ik ook wel eens gevraagd om een logo te ontwerpen. Dit doe ik dan als hobby voor een symbolisch bedrag van 1,- Of een frietje met :)
This image for Image Layouts addon

WEBDESIGN

Websites ontwerpen en in elkaar zetten heb ik voor het eerst gedaan toen ik voor mijn eerste Vaderdag een computer cadeau kreeg. In die tijd was het enige waarmee je websites kon maken de kennis van HTML. Tegenwoordig heb je hele programma's die het meeste werk uit handen nemen. Ik werk nu veel met het CMS (Content Management System) Joomla. Hiermee is het makkelijker om aan de achterkant het een en ander aan te passen. Soortgelijk als het bekendere Wordpress.

Het ontwerpen en installeren en op elkaar afstemmen van componenten en modules van deze CMS software is wel een dingetje die de meeste niet onder de knie hebben. Na vele uren achter de pc door gebracht te hebben lukt mij dit nu ook aardig.
Zie bijvoorbeeld deze website.
Image
Image
Ook vervoer ik kinderen met gedragsproblemen.
Mijn Werk
Momenteel ben ik werkzaam bij Willemsen de Koning BV als Chauffeur school- en Contractvervoer. Dit houdt in dat ik schoolkinderen van en naar school vervoer, en bijvoorbeeld mensen van 's Heeren Loo. In het verleden had ik een vaste route die ik iedere dag moest rijden. Tegenwoordig heb ik geen vaste route meer. Nu krijg ik routes van collega's die ziek of vrij zijn. Het komt ook voor dat er tijdelijk geen chauffeur is of dat er problemen op of in de route zijn. Dan sturen ze mij om te zien of er een oplossing gevonden kan worden.

Het werk is geweldig. Helaas is het contractueel niet zo geweldig. Met 60 uur per maand op contract is er weinig zekerheid. Al werk ik wel 5 dagen in de week en komt het aantal uur per week wel rond de 36 gemiddeld. Zo zijn er dagen dat ik maar 3 uur per dag werk. Ook zijn er dagen dat ik 11 uur werk. 
Door die onzekerheid ben ik jammer genoeg wel continu op zoek naar ander werk. :(
Mijn taxi
Sinds augustus 2021 rij ik met een elektrische taxi. In het beging was ik erg moeilijk in een elektrisch voertuig te krijgen. Ik was blij met mijn Volkswagen Transporter diesel en wilde deze echt niet afgeven. Tot ik een belletje kreeg dat ik nu echt wel over moest en dat er nog 1 "Long Range" voertuig vrij was. Nam ik deze niet, dan kreeg ik binnen korte tijd een voertuig met een kleinere actieradius. Nou, toen toch maar gaan omruilen.
Nu rij ik sinds augustus 2021 in een Mercedes eVito. En eerlijk, het bevalt mij uitstekend. Enige nadeel is dat Willemsen de Koning (nog) geen laadpaal bij mij voor de deur wil zetten.
Image
MOTOR
TypeeVito Tourer Pro (Long Range)
Gewicht (Leeg)2690 KG
Vermogen150 kW / 204 PK
Max. Koppel362 Nm
Max. Snelheid140 km/h (Begrensd)
Actieradius360 km (27,8kWh/100 km)
Type MotorZF EM6001
ACCU PAKKET
Soort AccuLithium-ion batterij
Capaciteit100 kWh (90kW bruikbaar)
Laadtijd (AC)+/- 10 uur (11kW)
Laadtijd (Snelladen)+/- 60 min (110kW)
OVERIG
VersnellingsbakCVT
Banden245/55 R 17
Lengte537 cm
Breedte193 cm
Hoogte191 cm
Image
Image