By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://elmarco.nl/

2 minuten leestijd (444 woorden)

Tijd om opnieuw te beginnen

change-3256330_1920

Nou, het heeft even geduurd maar het is zo ver. Na een moeilijke tijd kan ik eindelijk het licht weer aan de horizon zien. Ik had gedacht dat wanneer mijn tanden weer op een rij stonden ik wel weer goed in m'n vel zou zitten. Dat had ik dus fout gedacht! Ruim 2 jaar later ben ik eindelijk zo ver dat het goed voelt over de ingeslagen weg.
Het is wat gênant om er zo in het openbaar voor uit te komen, maar een van de hoofdoorzaken bij mij was/is dat ik barst van de schulden. Dat is iets waar je echt niet graag mee te koop loopt. Door die schulden belemmerd het je om ver vooruit te kijken en leef je van dag tot dag. Een goede baan ga je toch niet zoeken omdat er dan weer loonbeslag komt. Komt dat beslag er en krijg je dan geen huursubsidie meer dan zetten ze je je huis uit omdat je de huur niet meer kan betalen. En zo zit je in een neerwaartse spiraal waar je nooit meer uit denkt te komen.
Op een dag werd er beslag gelegd op mijn autootje. Een Nissan Micra uit 1994 met een waarde van bijna 0,- De kosten van het beslag waren vele malen groter dan dat de auto was. Toen had ik zo iets van,... er moet nu echt iets gaan veranderen. Na wat zoeken op internet kwam ik bij een organisatie die dit soort dingen probeert op te lossen. Na tussenkomst van een advocaat zag de deurwaarder er toch maar van af. In die tussentijd ben ik naar het "Renkum Huis" gegaan. Dat is een buurthuis waar veel sociale 'dingen' gebeuren door voornamelijk vrijwilligers. Daar heb ik alles letterlijk op tafel gelegd en om hulp gevraagd. Via het Renkum Huis heb ik een vrijwilliger ontmoet die mij bijstond met het traject om de aanvraag voor schuldhulp te gaan doen. Vanaf dat punt heb ik mij voorgenomen om volledig open kaart te spelen, niets achter te houden en te doen wat nodig was.

De aanvraag voor de schuldhulpverlening is inmiddels bij de gemeente ingediend en ik ben aangemeld bij de Credietbank. Daar ben ik in behandeling genomen en is het traject gestart.

Om dit zo openbaar neer te zetten is niet makkelijk. Iedereen kan nu zien hoe mijn financiële situatie is. Als ze deze website kennen dan natuurlijk, en dat zijn er nog niet zo veel. Maar om het zo te doen helpt mij wel om nog meer uit mijn schulp te komen en meer van het leven te gaan genieten. Vooral onder het kopje van "Beval ik je niet? Dan kijk je toch lekker verder!

Alycia op bezoek geweest
Opdracht van psycholoog
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 08 juli 2020
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.